Ергенски партита с крещящи хора, хвърлящи боклук и отделящи телесни течности

...
Ергенски партита с крещящи хора, хвърлящи боклук и отделящи телесни течности
Коментари Харесай

„Парти квартал“ в Будапеща пропищя от туристи

Ергенски празненства с крещящи хора, хвърлящи отпадък и отделящи телесни течности по улиците. Това е една средностатистическа уикенд вечер по улиците на по този начин наречения празненство квартал на Будапеща. Въпреки всичко това локалният гражданин Шандор Шикшай отхвърля да назовава дома си " празненство квартал ", като твърди, че в началото този регион е бил жилищен, с учебни заведения и лекарски кабинети. Но в този момент е друго.

 
Когато човек води детето си в детската градина, би трябвало да мине през купища екскременти и урина, а от време на време родителите се сблъскват с гледката на употребявани презервативи, дръпнати на оградата на детската градина. Имало е случай, когато пийнал екскурзиант е влезнал в детската градина и е лежащ да спи там.
Шандор Шикшай, локален гражданин

Кметът на квартала планира да вкара повече културни събития, с цел да притегли по-отговорна аудитория, и се пробва да понижи вредите, като образова туристите още на летището, когато идват.

 
Още на летището раздадохме листовки и се опитахме да предупредим туристите, че могат да бъдат подложени на големи наказания, в случай че объркат публичните пространства, в случай че не се държат уместно, в случай че крещят през нощта, и приготвяме филми, които ги образоват за това какво държание не се приема.
Питър Нидермюлер, кмет на Ержебетварош

Тъй като общината не разполага с задоволително средства, локалните притежатели на заведения за хранене и нощни клубове основават фонд, с цел да им оказват помощ. Те почистват улиците след края на работното време и заплащат за защита, която патрулира дружно с полицията.

„ Така нареченият " парти квартал " в действителност е единствено 8 улици в 7-и регион на Будапеща, където в по-натоварените дни се събират до 30 хиляди души. Туристите желаят да се забавляват, а ресторантьорите явно се надяват на допустимо най-вече посетители. Според кмета управляващите биха могли да им оказват помощ повече в тази обстановка. Едно е несъмнено: макар положителните начинания, проблемите на този район няма да бъдат решени за една нощ ", предава Нора Шенуда от Euronews.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР